De Blauwe ‘300’ van Poelstra & Znn 1e Nationale Duifkampioen Midfond NPO van heel Nederland in 2016

Eerder schreven we al over deze superduivin ‘de Blauwe 300’. Dat deze duivin hoge ogen zou gooien in de diverse competities was wel duidelijk. Echter dat deze duivin zoveel titels zou pakken is een unieke prestatie en is naar mijn weten nog nooit  voorgekomen. Hieronder een aantal super titels die deze duivin heeft gewonnen :

1e Nationale duifkampioen Midfond NPO van heel Nederland in 2016
1e Beste Jaarling van heel Nederland – Pipa Rankings in 2016
1e Beste Midfond/fond van heel Nederland – Pipa Rankings in 2016
1e Duifkampioen Midfond Afdeling 7  Midden Nederland in 2016
1e Beste midfond duif van heel Nederland WHZB/TBOTB in 2016
1e Beste asduivin van Nederland WHZB/TBOTB in 2016 (deze titel heeft ze helaas niet gekregen omdat Poelstra & Znn te laat waren met het indienen van de reclame)

Met recht kunnen we de vraag stellen wie heeft ze beter???

Als we vervolgens kijken naar de afstamming dan kunnen we stellen dat de crème de la crème van de Nederlandse duivensport in de pedigree van deze super duivin aanwezig zijn.

De vader van deze super duif ‘de Blauwe 300’ is niet minder dan  de laatste geboren  zoon ‘de 400’ van de supervererver ‘de Blauwe Brouwers’. Al Reeds zestien nazaten van deze super duif winnen een 1e nationaal of 1e NPO. Al meer dan 50 nazaten van deze super duif vlogen al nationaal teletekst.

De moeder van ‘de Blauwe 300’ is een dochter van de wereld beroemde  ‘Harry’ van Jan Hooymans en deze stond weer gekoppeld op een dochter van de ‘Davinci’. Iedereen weet dat de ‘Davinci’ weer de vader is van de wereld beroemde ‘Dolce Vita’ van Pieter Veenstra. Die voor een monster bedrag verkocht is naar de rijzende zon.

Door deze unieke prestaties van de Blauwe 300 van Poelstra & Znn is het onmogelijk om deze duif op het vlieghok te houden en ze zal dan ook verhuizen naar het kweekhok van Poelstra & Znn

 

 

 

 

 

Geschreven door Rudi Sluijk