Weer niet de 1e prijs Teletekst afdeling 7 midden Nederland voor Poelstra & Znn uit Utrecht in 2016

Het behalen van een teletekstnotering geeft altijd een voldaan gevoel. Echter op deze vlucht overheerst toch de teleurstelling van het niet behalen van de eerste plek in afdeling 7 midden Nederland. Poelstra & Znn draaien hun eerste duif op dag 1 van de lossing om 22:41:15 nadat deze was gelost om 7:15 in Orange. Een geweldige prestatie zeker gezien de harde mistralwind bij de lossing. En als je dan wordt verslagen door iemand die ruim vier uur later draait op dag 2 van de lossing (3:19:26) en maar twee kilometer verder woont voelt dat zeer onrechtvaardig. De moeder van deze duif is een kleindochter van de wereld beroemde ‘Blauwe Brouwers’ van Poelstra & Znn.

Het is te hopen dat de NPO eindelijk eens iets gaat doen aan de onrechtvaardigheid van het systeem met neutralisatietijd. Het is aan een beginneling in de sport of buitenstaander namelijk niet uit te leggen dat je zoveel eerder constateert en toch lager op de uitslag staat.

Later die dag werd er toch nog een eerste prijs behaald door Poelstra &  Znn met de jonge duiven in afdeling 7 B1 vanuit Oudenaarde tegen 1.435 duiven.

Orange 2016

 

Geschreven door Rudi Sluijk